Ayurvedisk hälsovägledning Massage Stresshantering

AYURVEDISK HÄLSOVÄGLEDNING


Genom att lära känna oss själva och förstå vår inre kommunikation kan vi medvetet skapa oss en livsstil som håller oss friska och ger oss möjlighet att ta tillvara mer av livet. Vi lär känna våra fem sinnen och vad de påverkas av, får kontakt med våra känslor och utvecklar vårt medvetande genom en livsstil som bejakar vår sanna natur.


Laxmi erbjuder Ayurvedisk hälsovägledning baserad på pulsläsning. Kroppen och sinnet kommunicerar med oss via pulsen och vid en hälsovägledning med pulsläsning och samtal, identifieras eventuella obalanser som finns hos dig.


Terapeuten ser vilka av de fem elementen (inom Ayurvedan benämnda som doshor; Vata, Pitta, Kapha), det eventuellt finns ett överskott av och var i kroppen de skapar obalans. Du får sedan vägledning och råd som är specifikt anpassade för att skapa balans hos dig. Råden omfattar metoder som hjälper dig att skapa en medveten livsstil genom kost, huskurer, översyn av rutiner, motion och yoga, känsloreleasetekniker, andningsövningar och meditation. Med Ayurvedans hjälp behandlas orsaken till ett symtom. Detta innebär att två personer med samma symtom kan få olika råd.


Priser

Hälsovägledning 90 min 600 kr

Uppföljningsbesök 45 min 300 kr


STRESSHANTERINGI dagens samhälle upplever många en stor stress och de utmaningar som följer med det. Stress kan skapa stora obalanser hos oss, som i längden kan skapa sjukdomar. Stress kan skapa ett avstånd till den inre rösten och det kan därför vara svårt och utmanande att höra den egna inre kommunikationen och skapa en medveten livsstil på egen hand. Laxmi erbjuder tekniker och verktyg för att reducera stress och skapa en kontakt med dig själv på flera plan. Hos laxmi finns det bl a möjlighet till individuell vägledd meditation eller meditationsutövning i grupp.


Stresshanteringen består bl a av en översyn av rutiner och vanor, känsloreleasetekniker, avslappningsövningar, andningstekniker, meditation och yoga.Priser


60 min 500 krAYURVEDISK MASSAGE


Abhyanga

En väldigt skön helkroppsmassage med varm olja som ges med relativt lätt tryck och svepande rörelser.  Behandlingen är djupt avslappnande för kropp och sinne och stärker nervsystemet samt ger ökad vitalitet och cirkulation. Kombinationen av olja, värme och specifika rörelser hjälper också till att rena kroppen från slaggprodukter. Behandlingen är väldigt bra vid Vata-obalanser och extra välgörande under vinterhalvåret.

60 eller 90 min.


Vishesh 

En kraftfullare helkroppsmassage med lite ökat tryck och tempo, jämfört med Abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa upp spänningar som ligger djupare. Cirkulationen förbättras, musklerna stimuleras, matsmältningen förbättras och djupt liggande slaggämnen frigörs. Ger ökad vitalitet och är på samma gång avslappnande. Skön behandling för den som känner sig tung i kropp och sinne.

60 min.


Marmabehandling

En speciell behandling som stimulerar livskraften och ger djup avslappning och balans i kropp och sinne. Marma är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig och står i relation med andra delar av kroppen. Under behandlingen stimuleras dessa marmapunkter med utvalda eteriska oljor som appliceras med väldigt lätt fingerberöring. Stress och orenheter som sätter sig i marmapunkterna löses upp. Kroppens egen självläkning stimuleras.

60 min.


Garshan

En helkroppsmassage med råsidenvantar som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Behandlingen stödjer matsmältningen, ämnesomsättningen och har en uppiggande effekt. Cirkulationen förbättras, slaggprodukter elimineras och celluliter motverkas.  Behandlingen avslutas med varm oljemassage. Garshan är speciellt lämplig vid Kapha-obalanser och om man känner sig tung och trött och när mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Våren är en bra årstid för Garshan.

60 min.

 

Shiroabhyanga – huvudmassage

Massagen inkluderar huvud, ansikte, nacke och skuldror. Behandlingen ges med eller utan varm olja och lättar upp stress och spänningar som lagrats. Huvudvärk och värk i nacke och skuldror motverkas och cirkulationen i huvudet stimuleras. Massagen är avslappnande för sinnet och lugnar tankar. Ger också en ökad klarhet i sinnet.

25 min


Priser

60 min 600 kr, 90 min 800 kr

AYURVEDISK


HÄLSOVÄGLEDNING


& MASSAGEMEDITATIONPrivat eller i grupp

WORKSHOPSGrunderna i Ayurveda


Ökat medvetande


Aktuellt 

       En dag i Stillhet och Närvaro

        Lördag 16 feb 2019 kl 12.30


        
 

Copyright @ All Rights Reserved

LAXMI AYURVEDAKontakta ossLaxmi


E-post: info@laxmiayurveda.se

Telefon: 070-723 58 23

www.laxmiayurveda.se